Горете калории с гледане на филми на ужасите

2013-06-01 21:30:00
Горете калории с гледане на филми на ужасите
Снимка: sxc.hu

Искате лесен, бърз и приятен начин да изгорите малко калории? Пуснете си някой филм на ужасите и гаранция – ще постигнете желания ефект, пише в. “Guardian”, позовавайки се на резултатите от любопитно британско проучване.

 

 

След серия от експерименти специалисти от Уестминстърския университет установили, че гледането на хорър филм с продължителност от 90 минути води до изгарянето на средно 113 калории, при това без дори да се налага да се поместите от дивана. Само за сравнение - за да изгорите същото количество калории, ще ви се наложи да се разхождате със спокойно темпо в продължение на около час и половина.

 

Но как става възможно това? Много просто. Плашещите моменти учестяват пулса и сърдечната честота и рязко вдигат нивата на адреналин в кръвта. Всичко това води до забързване на метаболизма и потискане на апетита. В резултат не само изгаряме повече калории дори в състояние на покой, но и през следващите няколко часа се въздържаме от похапването на вредни храни.

 

Обобщавайки данните от изследването си, специалистите изготвили и своя Топ 10 на филмите, които имат най-голям принос за изгарянето на калории. Вижте кои са те:

 

1. „Сиянието” – 184 калории

2. „Челюсти” – 161 калории

3. „Заклинателят” – 158 калории

4. „Пришълци” – 152 калории

5. „Убийствен пъзел” – 133 калории

6. „Кошмари на Елм Стрийт” – 118 калории

7. „Паранормална активност” – 111 калории

8. „Тексаско клане” – 107 калории

9. „Проклятието Блеър” – 105 калории

10. „На запис” – 101 калории

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ilian987
преди 11 години

... Заклинателят се смях на него никакъв ужас не е...Кошмари на Елм Стрийт е *** тъпия филм. Сън в съня и накрая на филма разбираш че всичко е било сън :D :D :D

Fisherman
преди 11 години

Ей аз имам една идея,вместо да си седим на задниците и да гладуваме или да правим глупави диети за да свалим кила,може да излезнем навън да потичаме,няколко набирания,кофички,няколко опори.opa забравих,че за това се изискват усилия ^_^


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия